1 2 3
veggieburger
30 minút príprava, 20 minút grilovanie Stredná

50 ml majonézy, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL citrónovej šťavy, 1 červená kápia, 1 cuketa, 1 baklažán, 1 červená cibuľa, 2 ciabbata žemle, 50 g syru Feta, čierne mleté korenie, soľ   

V miske zmiešajte majonézu, citrónovú šťavu a roztlačený cesnak. Nechajte odležať do chladničky. Rozohrajte gril na stredný teplotný stupeň a potrite rošť olejom. Nakrájajte cuketu, baklažán, papriku a cibuľu na kúsky, ktoré sa vám budú najlepšie hodiť do sendviču. Potrite ich olivovým olejom a položte na gril (cuketu, baklažán a papriku odporúčame umiestniť čo najviac do stredu grilu. Po ugrilovaní, ich položte mimo grilu. Následne natrite nakrájané žemle majonézovou zmesou a nakrájaným feta syrom. Položte žemle na gril natretou časťou hore a prikryte gril poklopom na 2-3 minúty, kým sa syr neroztopí. Následne poklaďte na sendviče ugrilovanú zeleninku a servírujte. 

coleslawsalat
10 minút Ľahká

1/2 kg zeleniny (kapusta, mrkva, cibuľa), 400 ml majonézy, 200 ml cmaru (príp. kyslej smotany), 1/2 ČL čierneho mletého korenia, cukor, ocot, citrónová šťava 

Na drobné kúsky pokrájajte kapustu, mrkvu (v prípade chuti aj cibuľu). Na výrobu dresingu použite majonézu, cmar (resp kyslú smotanu), ocot, citrónovú šťavu, cukor, soľ a korenie. Nezabudnite veľa ochutnávať, zmes by mala mať vyváženú chuť. Všetko premiešajte a nechajte pár hodín odstáť v chladničke. Pred podávaním odporúčame šálát premiešať, pretože kapusta zvykne púšťať šťavu. Coleslaw sa najlepšie sa hodí k grilovanému hovädziemu mäsu. 

1 2 3