2 PL hnedého cukru, 1/2 ČL mletého zázvoru, 2 ČL mletého cesnaku, 1 ČL nahrubo namletého čierneho korenia, 1/2 ČL mletého korenia Cayenne, 50 ml sójovej omáčky, 70 ml Teriyaki omáčky, 2 PL Worcestrovej omáčky, 2 PL oleja
Vymiešajte hnedý cukor, zázvor, cesnak, čierne korenie, Cayenne korenie, sójovú omáčku, Teriyaki omáčku, Worcestrovú omáčku a olej kovovým šľahačom. Následne prelejte marinádu do sklenenej fľašky. Ak máte radi jemnejšiu kondistenciu marinády, preceďte omáčku cez sitko. Marináda sa najviac hodí na steaky, ideálne je aplikovať ju na mäso 20 minút pred grilovaním.
1/2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 150 ml whisky (resp. bourbon), 1/2 ČL čierneho mletého korenia, 1/2 ČL soli, 400 ml kečupu, 50 ml paradajkového pretlaku, 70 ml jablkového octu, 50 ml Worcestrovej omáčky, 100 g hnedého cukru, 1/2 ČL omáčky Tabasco, olej
Nalejte na panvicu kúsok oleja a dajte hriať na stredný teplotný stupeň. Opražte nadrobno pokrájanú cibuľku, cesnak a prelejte to celé whisky (resp. bourbonom). Zmiešajte čierne mleté korenie, soľ, kečup, paradajkový pretlak ocot, Worcestrovú omáčku, hnedý cukor, omáčku Tabasco a pridajte na panvicu. Uveďte do varu a následne varte na miernom ohni približne 20 minút. Ak máte radi jemnú kondistenciu, preceďte omáčku cez sitko.