1 2 3 4
Bruschettaspenat
15 minút príprava, 30 minút grilovanie Stredná

2 polky kuracích pŕs bez kože, 200 ml talianskeho dresingu, 800 g čerstvého špenátu, 70 g syru Feta, pecník chleba typu foccacia (príp. ciabatta), olivový olej   

Vložte kuracie prsia do misy a obaľte ich v dresingu. Obaľte potravinovou fóliou a nechajte odstáť v chladničke aspoň 3 hodiny.  Predhrejte gril na vysoký teplotný stupeň. Grilovací rošt zľahka pomažte olejom. Následne grilujte kuracie prsia 7 minút z každej strany. Po ugrilovaní ich nechajte vychladnúť a nadrobno nakrájajte. Vo veľkej nádobe zmiešajte pokrájané kuracie prsia, feta syr, špenát, a zvyšný dresing. Pokvapkajte nakrájaný chlebík olivovým olejom a opeče ho na grile. Chlebík natrieme zmiešanou zmesou z nádoby a servírujeme.  

jahnaglazura
15 minút príprava, 10 minút grilovanie Stredná

50 g hnedého cukru, 2 ČL mletého zázvoru, 2 ČL sušeného estragónu, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL sušeného cesnaku, 1/2 ČL soli, olivový olej, 4 jahňacie kotletky

Predhrejte gril na vysoký tepelný stupeň. V stredne veľkej mise zmiešajte cukor, zázvor, estragón, škoricu, čierne korenie, cesnak, soľ. Jahňacie kotlety dôkladne potrite zmesou korenín a uložte ich na tanier. Prikryte potravinovou fóliou a dajte zachladiť do chladničky na 1 hodinu. Grilovací rošt zľahka pomažte olejom. Grilujete 5 minút z každej strany, alebo kým nedosiahnete požadovanú kondistenciu mäsa. 

1 2 3 4