1 2 3
istock03b
15 minút Jednoduchá

4 špekačky Tauris, 2 cibule, 2 paradajky, 4 lyžice horčice, rastlinný olej, mleté korenie, soľ, pečivo

Olúpeme cibuľu a nadrobno ju nasekáme. Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme ich a nakrájame na malé kúsky. Nasekanú cibuľu orestujeme na panvici na oleji, osolíme, okoreníme a po chvíli vmiešame nakrájané paradajky. Necháme podusiť a pridáme 4 lyžice horčice. Nachystáme si podklad z alobalu do tvaru tácky. Tácku naplníme nakrájanými špekačkami a vyplníme priestor cibuľovou zmesou z panvice. Potom 10-15 minút grilujeme. Podávame s pečivom a vychladeným pivom.

DSC1308
35 minút Jednoduchá

8 Gril klobásy od Taurisu, 1 cibuľa, múka, 2 lyžice vývaru, bylinková soľ, 2 lyžice paradajkového pretlaku, korenie, kari korenie, cukor, olej

Grilovacie klobásy ugrilujeme, alebo opražíme na oleji. Potom ich necháme odležať. Olúpeme cibuľu, nakrájame nadrobno a prudko opražíme na panvici. Nakrájanú a opraženú cibuľu poprášime múkou, aby sa na ňu naviazali ostatné ingrediencie. Potom pridáme na panvicu paradajkový pretlak, pridáme vývar (príp. vodu) a necháme variť. Ochutíme kari korením, čiernym korením, bylinkovou soľou a štipkou cukru. Nakrájame odležané klobásy a pridáme do hotovej zmesi. Ako prílohu podávame pečivo, prípadne zemiakové hranolčeky. „Nemecké národné jedlo“ sa najlepšie hodí s vychladeným kvasinkovým pivom.

1 2 3