1 2 3
klobasovyspizmedovamarinada
20 minút príprava, 15 minút grilovanie Stredná

8x Gril klobása Tauris, drevené špajdle, 4 PL medu, 1 PL kremžskej horčice, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, 8 väčších šalotiek (príp. červená cibuľa), 1 červená kápia, 1 cuketa, 1 väčšia mrkva 

Predhrejte záhradný gril na stredný tepelný stupeň. Ponorte drevené špajdle do vody, aby ste predišli ich spálení na grile. Zmiešajte med, horčicu, sójovú omáčku a koreniny vo veľkej nádobe. Do marinádovej zmesy pridajte na kolieska nakrájané klobásy, šalotku, cuketu a na menšie kúsky pokrájanú papriku. Všetko dôkladne premiešajte a nachajte chvíľu odstáť. Potom postupne napichujte na špajdle kúsky klobásy, papriky, cukety, a mrkvy. Grilujte až kým sú klobásy upečené dozlatista a zelenina je vláčna.  

istock03
20 minút Stredná

4 paprikové Gril klobásy Tauris, 4 bagety, 2 cibule, 0,5 l svetlé pivo, 2 dl olivový olej, horčica, mleté korenie, soľ

Grilovacie klobásy Tauris na niekoľkých miestach ľahko narežeme. Na plytkú a širokú panvicu nalejeme pivo a rozložíme klobásy. Panvicu postavíme na rozpálený gril a asi 15 minút klobásy varíme. Medzičasom olúpeme cibuľu, nakrájame ju na kolieska, uložíme na alobal a dáme piecť na gril vedľa klobás. Po 15. minútach cibuľu aj panvicu odstavíme, klobásy vytiahneme z piva, necháme odkvapkať. Rozložíme ich na samostatný gril, kde ich ešte 5 minút opečieme. Bagetu rozkrojíme a na grile ju krátko ju opečieme do chrumkava. Opečené klobásy vložíme do bagety, posypeme grilovanou cibuľou z alobalu, pridáme horčicu, korenie a podávame.

1 2 3